Catàleg Editorial Tria
Autors Enric Castanyes/Casasses
Comprar
Editorial Tria llibres
Editorial Tria

Enric Casasses / Enric Castanyes (Barcelona, 1951)

Editorial Tria llibres, Enric Casasses

Enric Casasses aspira a la poesia tant quan parla en vers com quan escriu en prosa. Els primers i els darrers poemes que va escriure i que escriurà són en prosa. Ha publicat els llibres Canaris fosforescents, Uh, Coltells, La cosa aquella, Bes Nagana, D’equivocar-se així i Calç, entre altres, i, amb música, els cds El pa de navegar amb Manel Pugès, La tonalitat de l’infinit amb Feliu Gasull, La manera més salvatge i N’ix amb Pascal Comelade, i Tira-li l’alè amb els Triulet, a més de fer concerts amb el grup de Don Simon i Telefunken. Ha fet molts articles d’art i de pensament, alguns dels quals recollits al volum El poble del costat. De teatre ha escrit i estrenat el drama Do’m i l’espagueti Monòleg del perdó. Col·labora amb la pintora Stella Hagemann en discos i llibres (com Històries d’animals, tretze) i en funcions de poesia-música-pintura en directe. També ha treballat en investigacions artístiques amb el poeta mexicà Orlando Guillén. Si ha tingut algun mestre, ha estat Àngel Carmona.

Ha parlat amb la mata escrita, amb la somera que puja les bombones al castell d’Alaró i amb na Margalida Porquera. Viu de l’aire, com els minerals. Per cada llibre que publica n’hi queden dos d’inèdits. Ja té una llarga experiència d’anar cremant personalitats, i va per llarg, perquè encara no ha trobat la bona.

Quan la musa no l’acompanya, s’ho fa amb la musa dels altres, és a dir, tradueix poetes d’altres llengües, com ara Gérard de Nerval, Giordano Bruno, William Blake, Max Jacob, Kenneth Patchen, Rosalía de Castro, Gustavo Adolfo Bécquer, Ramon Vidal de Besalú... També es preocupa de difondre obres oblidades o mig oblidades de la nostra literatura, com La tardor barcelonina de Francesc Pujols, La xava i altres de Juli Vallmitjana, les novel·les L’estrella amb cua i La tragèdia de cal Pere Llarg d’Eduard Girbal Jaume. Altres autors que ha treballat són Carles Fages de Climent, Joan Vila Casas i Jacint Verdaguer, del qual va editar (en col·laboració amb Agnès Prats) el llibre Perles. Actualment treballa en un estudi sobre Malévitx amb el títol Coma: sintaxi del quadrat negre, cullera de fusta.


Obres de l'autor a l'Editorial Tria:

Editorial Tria, Enric Casasses, A la panxa del poema en prosa A la panxa del poema en prosa que no hi neva ni plou (2013)Contacta amb l'autor:
enriccasasses@editorialtria.com